Shooter, egy filmvadász blogja

Jön egy sugallat, megkeresem, megnézem, írok róla. Az alapoktól kezdve a tényeken át egészen a magam véleményéig. Szólj hozzá, Te mit gondolsz!

icon_facebook.png
twitter_icon.png

Témák erdeje

Friss topikok

  • doggfather: Hihetetlenül okos, kifinomult módon nyitják ki a történetet, olyan elmés, ma is élvezhető, párbesz... (2021.07.19. 13:25) Hátsó ablak (Rear Window; 1954)

A 41. hét műsorai (10. 10. - 10. 16.)

misscrime 2011.10.09. 20:28

2011. 10. 10. (hétfő):

Ál/Arc (Viasat3; 21:15)
Lugosi Béla, a bukott vámpír (Duna Tv; 0:10)
Hibrid (HBO; 1:25)
Az alvilág mélyén (Cinemax; 22:00)
Programozott halál (Film+; 15:45)
Félelmek háza (Movies24; 4:30)
Rágcsálók 2. - Az új támadás (Filmbox; 21:00)
Rejtélyes gyilkosság (Filmbox; 22:30)
Halloween, az átok beteljesül (Filmbox HD; 0:10)
Átok 2. (Filmbox Extra; 23:10)
Dr. Jekyll és Mr. Hyde (Filmbox Plus; 21:00)

2011. 10. 11. (kedd):

Végzetes szenvedély (RTL Klub ; 23:40)
Columbo - Végzetes nyom (Viasat3; 9:55)

2011. 10. 12. (szerda):

A szellemhajó (Viasat3; 21:15)
Anakonda 2. - A véres orchidea (FEM3; 22:00)
A kaptár - A túlvilág (HBO; 1:00)
Az elhagyott bolygó 2. - A vadászat (Cinemax; 1:45)
A szomszéd nője mindig zöldebb (Film+; 21:00)
Kitúr-lak (Filmmúzeum; 21:00)
Beetlejuice - Kísértethistória (MGM; 12:10)
John Lennon meggyilkolása (Movies24; 21:00)

2011. 10. 13. (csütörtök):

A hercegnő (M1; 20:15)
Jéghideg otthon (RTL Klub; 22:10)
Denevérek (FEM3; 22:00)
Szigorúan bizalmas (Film+; 21:00)
Reanimátor (Film+; 1:40)
Nem bűjhatsz el (Movies24; 21:00)
Drakula 3. - Az örökség (Filmbox HD; 22:35)

2011. 10. 14. (péntek):

Halálos fegyver 3. (Cool; 21:20)
Fűrész (Viasat6; 22:15)
Péntek 13 (Cinemax; 23:30)
A végső megoldás: Halál (Film+; 21:00)
Őrjítő vágy (Film+; 23:10)
A horror háza (Film+; 1:20)
A hálózat csapdájában (Filmmúzeum; 21:00)
A gyilkos benned van (Filmmúzeum; 1:00)
Az igéret megszállottja (Filmbox Plus (4:05)

2011. 10. 15. (szombat):

Bean - Az igazi katasztrófafilm (TV2; 19:35)
A lázadás kora (Universal; 13:20)
Columbo - Pillangó a sötétség árnyékában (Viasat3; 19:00)
Kísérleti patkányok (Viasat3; 21:00)
Segytség, elraboltam magam! (FEM3; 21:00)
Cápa 2. (Film+; 1:00)
Dirty Dancing 2. (Filmbox Extra; 10:45)
Mimic - A júdás faj (Filmbox Plus; 22:55)

2011. 10. 16. (vasárnap):

Kedvencek temetője 2. (Viasat3; 23:55)
A bőrödbe bújva (Cinemax 2; 22:00)
Omen 2. - Damien (Filmmúzeum; 22:00)

Címkék: horror krimi stephen king thriller misztikus a hét filmjei

Szólj hozzá!

Halálosztó (Wishmaster; 1997)

misscrime 2011.10.09. 17:48

wishmaster.jpgSzámomra (majdnem) ismeretlen színészekkel, de egyedi alaptörténettel, Robert Englund (Rémálom az Elm utcában sorozat, A mángorló, Az operaház fantomja, Rémségek könyve) főszereplésével és Wes Craven (Rémálom az Elm utcában sorozat, Sikoly sorozat, Sziklák szeme) nevével kellemes szórakozást kaptam, már a legelső alkalommal. Mivel én korábban még nem láttam a filmet, pedig régen felvettem az egyik csatornáról. Csak a Boogeyman: The Killer Compilation (2001) című "dokumentumfilmben" láttam; nem is emlékeztem, hogy ez a démoni szörnyeteg egy Dzsinn (nem egy Dzsini!).

A történet i. e. 1127-ben kezdődik, ahol maga a pokol uralkodik. Perzsiában járunk, ahol az emberek fejvesztve menekülnek, mert mindegyiküket megtámadta valami. A zűrzavar oka egy Dzsinn, akit a király ébresztett fel, hogy teljesítse kívánságait. Csakhogy a második kívánság után egyre rosszabbra fordultak a dolgok, és az uralkodó nem tudja, mit tegyen. Szerencsére a mágus tudja, és bezárja a rossz démont egy vörös kristályba. Ezután átugrunk napjaink Amerikájába, ahol egy Raymond Beaumont (Robert Englund) nevű férfi új szobrot, az Ahura Mazdát veszi át a gyűjteményébe. A hatalmas láda a hajó kirakodása közben egy részeg munkásnak köszönhetően ráesik Beaumont asszisztensére, aki azonnal szörnyethal. A szobor is széttörik, és egy másik ott dolgozó férfi észrevesz az egyik darabjában egy csillogó vörös követ. Felismeri, hogy értékes lehet, és elteszi. Végül bagóért eladja egy kereskedőnek, aki elviszi felbecsültetni. Így kerül az opál az aukciós házban dolgozó Alexandra Ambersonhoz (Tammy Lauren), aki azzal, hogy vizsgálat közben megdörzsöli, véletlenül felébreszti a benne nyugvó Dzsinnt. Alexandra ekkor még mit sem tud az egészről, bár különös hangokat hall. A követ elviszi egy barátjához és kollégájához, aki a laborban dolgozik, és megkéri, hogy vizsgálja meg alaposabban, mivel úgy látja, van benne valami. A férfi, Josh (Tony Crane), aki sikertelenül próbált randevút kérni Alextől, hozzákezd a munkához, de a labor felrobban, és a Dzsinn kiszabadul börtönéből. Miközben Josh fájdalomtól szenved, a démon kihúzza belőle a kívánságát, így elkezdődik a csendes pusztulás. A Dzsinn ott járkál az emberek között, és akivel találkozik, az mind kíván valamit. Legyen az azonban gazdagság, szépség vagy bosszú, már nem élvezhetik, mivel azok nem éppen úgy sülnek el, ahogy azt szerették volna. Alex pedig minden gyilkosságot a saját szemével lát, és érez. Összekapcsolódott a Dzsinnel, aki immár emberi alakot öltött, és a neve Nathaniel Demerest (Andrew Divoff). Alexandrának meg kell találnia a nyitját, hogyan győzheti le a Dzsinnt, és mindent megpróbál kideríteni róla. Csakhogy amikor az rátalál, kénytelen kívánni, de mivel okos lány, jól meggondolja, mi legyen az. Egyik kívánsága, hogy megismerje a Dzsinnt, ki vagy mi ő valójában. Egy szörnyű helyre kerül, egy démoni világba, és a Dzsinn a húgát, Shannont (Wendy Benson-Landes) is célba veszi. Alex két kívánság után nem tudja, mit tehetne, de azt igen, hogy meg kell mentenie a testvérét. Elsiet Beaumont patijára, mivel a húga is oda ment, de hamarosan elszabadul a pokol, csakúgy, mint régen Perzsiában. Szörnyen sok vér, életre kelő szobrok után Alexnek kívánnia kell egy harmadikat, amit azonban nem siet el. Jól meggondolja, mit kívánjon, hogy a Dzsinn egyszer és mindenkorra eltűnjön. Azt nem kívánhatja, hogy őlje meg magát, hiszen az örökkévaló nem halhat meg, de...

Szörnyen jó munkát végeztek a maszkmesterek, mivel én nem ismertem fel hasonlóságot Andrew Divoff és a Dzsinn között. Pluszpont Wes Craven és Englund ismételt együttműködésének, és a film jeleneteinek. Volt itt bőven fejleválás, végtag vesztés, szétesés, szembenövés, és egyéb nyalánkságok. Dicséretet érdemel, bár nekem maga a Dzsinn nem a kedvenc "horrorszörnyem". Ugye említettem, hogy a Boogeymen: The Killer Compilation dokuból hallottam róla, de nem igazán értem, miért került bele. Mondjuk volt több hely a listán, és tényleg jó a film, meg a Dzsinn kidolgozása. A történetet is egyedinek mondanám, mert még nem igen hallottam más Dzsinnes horrorról, ami hasonlítana ehhez (bár lehet, hogy van, nem tudom), nekem mégsem lett a szívem csücske, de azért ott van az alapvonalon.

Egyéb említésre való dolog, hogy az összelapított asszisztenst Ted Raimi alakította, akit én a Xena bolondos Joxereként ismertem meg, de feltűnt az Evil Dead - Gonosz halottban, az Átokban és a Kampókézben. Ha már Kampókéz, akkor Tony Todd, aki természetesen Candyman, az örök. Imádom ezt a színészt, itt viszont csak egy hangyányi szerepe volt. Ő volt az egyik kívánó, egy biztonsági őr, aki azt kívánt, bárcsak elmenekülhetne...

A zenét Harry Manfredini készítette, aki olyan filmekhez kapcsolódik, mint a Szemet szemért, a Jason X, és egyéb Péntek 13 részek. A rendező Robert Kurtzman volt, aki öt filmet készített és ötnél producerként szerepelt, ezen kívül író, színész, maszkmester. Többek között ebben a filmben is benne volt a keze a sminkben, illetve rengeteg egyéb horrornál.

Egyébként a filmnek van három folytatása is, amik 1999-ben, 2001-ben és 2002-ben készültek el.

Stúdió: Pierre David
Hossza: 90 perc
Forgatókönyv: Peter Atkins
IMDb értékelés: 5,4

Címkék: horror fantasy misztikus

Szólj hozzá!

Kopogó szellem 3. (Poltergeist III; 1988)

misscrime 2011.10.09. 00:16

poltergeistIII.jpgA folytatások szintje fokozatosan romlott, és ez még rosszabb volt, mint a második rész. Gary Sherman rendező tovább szőtte a kalapos Kane történetét...

Carol Anne (Heather O'Rourke) egy idejeig a nénikéjénél, annak férjénél és mostohalányánál lakik egy hatalmas felhőkarcolóban. Patricia Wilson-Gardner (Nancy Allen) Diane Freeling testvére, de a kislánnyal nem a legjobb a viszonya. Nem tudja, hogyan közeledjen hozzá, bezzeg férje, Bruce Gardner (Tom Skerritt) igen. Megkedvelte a kislányt, és sokat foglalkozik vele. Lánya, Donna (Lara Flynn Boyle) pedig többször kényszerül vigyázni rá, bár ez nem esik annyira nehezére, mivel szereti Carol Anne-t, csak szívesen van a barátaival is. Bruce egy nívós iskolába is beíratta Carol Anne-t, mely nagyon okos gyermekeket tanít. A lányt azonban folyton piszkálják azért, amiket beszél, például szellemekről. Csak ő és a családja tudja, mit éltek át, de a többiek nem hisznek neki. Az iskola pszichiátere sem hisz neki, sőt egyenesen bajkeverőnek tartja, aki tömegpszichózisra képes, és bármire rá tudja venni az embert. Úgy mutogatja mindenkinek, mint valami cirkuszi állatot. Mindeközben ismét furcsa dolgok kezdődnek Carol Anne körül, többek között az egész felhőkarcolóban rémesen hideg lesz, a tükrök pedig megrepednek, és megjelenik Kane (Nathan Davis) tiszteletes is, aki szektáját a halálba kergette, és most nem találja a helyét, nem találja a fénybe vezető utat. Carol Anne-re van szüksége, de ez azt jelenti, hogy ő sem térhet vissza többé. Tangina (Zelda Rubinstein) is megérzi, hogy Carol Anne megint bajban van, és a felhőkarcolóhoz indul, hogy segítsen. Kane mindenféle illúziót bevet, hogy győzzön, és ehhez tükröket hív segítségül...

Könyörgöm, ne! Emlékeztem én, hogy a harmadik rész a legrosszabb, de csak a karakterek, meg a felhőkarcoló rémlett, az nem, hogy a szektavezért már megint visszahozták a történetbe. Ráadásul most nem is Julian Beck alakította, ami talán az előnyére írhatnék. Davis olcsó utánzata volt az előzőnek Kanenek, és az sem volt valami meggyőző.

Az sem segített a filmen, hogy teletűzdelték több akkoriban lehet, hogy menő színésszel. Én szeretem Tom Skerrittet (A nyolcadik utas: a Halál, A holtsáv, Gyilkosság lólépésben), sármos és jó színésznek tartom, illetve Nancy Allent (Carrie, Robotzsaru 1-3., A kukorica gyermekei 6. - Isaac visszatér) is láttam már több filmben, amikben jól játszott, de ez nem azt jelenti, hogy tőlük jobb lett a Poltergeist 3. Lara Flynn Boyle-nak pedig ez volt az első filmszerepe, ő volt a friss felfedezett a filmmel együtt. Ettől függetlenül jól alakított, ahogy Heather O'Rourke is, akin sajnos ekkor már látszottak betegségének jelei. Még a forgatás befejezte előtt elhunyt. Jobban mondva már csak az utómunkálatok voltak hátra, és a film végét is úgy készítették el, hogy az utolsó jelenetben a kislány fel sem néz, mivel az már nem O'Rourke volt. Tanginát továbbra is Zelda Rubinsteis formálta meg, de még jó, hogy nem készült még egy folytatás, mivel karakterét megölték, és az kellett volna még, hogy más alakítsa őt is.

Gary Sherman a rendezés mellét társíró is volt, és a zenét Joe Renzetti (Gyerekjáték, Basket Case 3) készítette. Az effektek szerintem silányak voltak, és az egyik jelenetben a film vége felé, Kane arcáról mintha nyálkás párizsi potyogott volna... Uhh! És az is rémes volt, hogy milyen óriási fejet tettek a kislányra, mikor az átváltozott. Szóval a Kopogó szellem számomra jó színészekkel egy hosszú, végtelennek tűnő szenvedés volt.

Stúdió: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Hossza: 98 perc
Forgatókönyv: Steve Feke, Gary Sherman, Brian Taggert
IMDb értékelés: 4.0

Címkék: horror thriller misztikus

Szólj hozzá!

Kopogó szellem 2. (Poltergeist II:The Other Side; 1986)

misscrime 2011.10.08. 19:33

poltergeistII01.jpgEzen második rész már nem nyújtotta azt az élvezetet, mint az indító film. Persze, jó, hogy van egy folytatás, de néha talán hagyni kellene, hogy a film csak úgy önmagában legyen. Na, nem mondom azt, hogy rossz a Kopogó szellem 2., de engem már közel sem kötött le annyira. Íme az alaptörténet, ami nekem pont nem jött be.

A Freeling család új otthonra lelt a nagymama házában. Jess nagyi (Geraldine Fitzgerald) örömmel befogadta őket, bár nem mesélték el részletesen, mi történt velük. Carol Anne-t (Heather O'Rourke) az első részben azért akarták elvinni a szellemvilágba, mert nagy képességekkel bír. Ugyanolyan médium a nagymamája is, és mint kiderül, Diane-ben (JoBeth Williams) is van némi erő. Steve (Craig T. Nelson), Diane, Robbie (Oliver Robins) és Carol Anne úgy hiszik, már megnyugodhatnak, és elfelejthatik a szörnyűségeket, de csalódniuk kell, mivel életüket újra megzavarják a különös jelenségek, mint a repkedő tárgyak vagy a különös lények. Ráadásul Jess nagyi hirtelen meghal, aki Carol Anne-nel és a lányával is kapcsolatba lép a túlvilágról. De nem csak ő jár vissza. Van egy titokzatos fekete ruhás és kalapos férfi, aki Carol Anne körül tűnik fel. A kislány érzi, hogy ösztönösen tartania kell tőle, és hamarosan a család többi tagja számára is nyilvánvalóvá válik, hogy a férfi, vagy akármilyen lény, nem e világi. Feltűnik a színen egy indián, Taylor (Will Sampson), aki segítségét ajánlja a Freeling család számára, hogy legyőzzék a Gonoszt, és megmentsék Carol Anne-t, mivel a szellemek ismét őt akarják megkaparintani. Taylor oldalán Tangina (Zelda Rubinstein) is teljesíti feladatát: segít Diane-nek a benne rejlő erő felébresztésében, így derítve ki, ki is az a fekete ruhás...

Az jó, hogy majdnem ugyanazon szereplők vannak a filmben, mint az elsőben. Nem szeretem, mikor mások alakítják a már megszokott karaktert. Sajnos Dominique Dunne kimaradt a filmből, mivel 1982 novemberében gyilkolta meg Thomas Sweeney, a volt barátja. Mindkét gyereken látszik, hogy valamelyest felnőttek, főleg Oliver Robinson. Annak ellenére, hogy örülök, hogy továbbra is ők játszották a szerepeket, Nelson és Williams karaktere idegesítőbb volt, mint valaha. Zelda Rubinstein ismét alakított, bár kevesebbet látni, mint az előzőben.

A fekete ruhás idegen karaktere sem nyerte el a tetszésemet, de ha már beletették ezt az énekelgető szektavezért, akkor legalább ijesztően játszott. Nagyon élethű volt a karakter, kirázott a hideg Julian Becktől. Arra gondoltam, hogy esküszöm olyan, mint Mrs. Voorhees a Péntek 13-ból. De komolyan, a mosolya, vagy inkább vigyora nagyon hasonlít Betsy Palmeréhez. Nekem mindig is feltűnt Jason mamájának hatalmas mosolya, attól is kiráz a hideg, de amikor megláttam Beckket, mondom ez tökre ugyanaz!

Visszatérve erre a filmre, olyan sok jelenet nem nyűgözött le, csakúgy néztem. A történeten túl próbáltam a jelenetekre koncentrálni, de az effektek szerintem nem múlták fölül az első részt, csak talán több volt belőlük. A rendezés egyébként Brian Gibson (Az esküdt) keze munkája, aki 1972 és '98 között nem rendezett túl sok filmet. A zene ismét Jerry Goldsmithé, ami megérdemel egy jó pontot.

Stúdió: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Hossza: 91/130 perc
Forgatókönyv: Michael Grais, Mark Victor
IMDb értékelés: 5,3

Címkék: horror misztikus

Szólj hozzá!

Poltergeist - A kopogó szellem (Poltergeist; 1982)

misscrime 2011.10.08. 17:29

poltergeist01.jpgTobe Hooper (A mángorló, A texasi láncfűrészes mészárlás 2., A gonosz háza) rendezése és Steven Spielberg (E.T. A földönkívüli, Hook, Jurassic Park) forgatókönyve garantálja a jó szórakozást. A Poltergeist első része nekem már akkor nagyon megtetszett, amikor először láttam. Az már régen lehetett, valamelyik tv-csatornán, de azóta többször is megnéztem, és nem igen lehet megunni. Misztikus, izgalmas, bár a szörnyek nem a legfrissebb számítógéppel elkészített grafikák, de éppen ez benne a jó.

Steve Freeling (Craig T. Nelson) építészmérnök, aki azon házak egyikében lakik a családjával, amit ő tervezett. Békés kertvárosi idill: szép, nagy ház, három gyerek, kutya, és egyebek. A kis Carol Anne (Heather O'Rourke) a legfiatalabb, utána jön Robbie (Oliver Robins) és végül Dana (Dominique Dunne).Minden úgy megy, mint máskor, bár a családi életet a medence építése zavarja meg időnként. Egyik este a család földrengést tapasztal, és a kis Carol Anne is furcsán viselkedik. Másnap Diane Freeling (JoBeth Williams) azt tapasztalja, hogy a konyhában lévő székek állandóan elmozdulnak, egyik alkalommal pedig egymáson állnak, olyan különös szögben, amit nem lehetne csak úgy véghezvinni. Carol Anne azt mondja, a tévéemberek műve ez, és az anyja hinni kezd benne, mivel saját maga is tapasztal furcsa jelenségeket. Mikor Steve hazaér, megmutatja neki is, hogy tárgyak csak úgy, maguktól elmozdulnak a padlón, sőt, ember is. Mindketten különösnek, sőt eszelősnek találják a dolgot, de nem is sejtik, hogy nemsokára pokollá változik az életük. Este ugyanis ismét kitőr a vihar, a házban mindenfelé tárgyak röpködnek, reng a föld, és Robbie-t az ablaka előtt álló óriási fa kapja be. Steve és Diane segítenek Robbie-nak, de mikor vége lesz, nem találják Carol Anne-t. Mindent tűvé tesznek érte, még a medencét is. A hangját egyszer csak meghallják, de az a televízióból jön. Carol Anne-t elkapták a tévéemberek, ahogy a kislány nevezte őket. A Freeling család nem tehet mást, mint hogy egy okkult szakértőt, parapszichológut hív. Három tudós, Dr. Lesh (Beatrice Straight), Ryan (Richard Lawson) és Marty (Martin Casella) meg is érkezik a szellem járta házba, de még Dr. Leshnek is sok az, amit ott tapasztal. Mióta ugyanis Carol Anne eltűnt, állandó aktív jelenségek vannak a házban, főleg a gyerekek szobájában. Dr. Lash megpróbálja megnyugtatni a családot, és társaival együtt kideríteni, hogy mi is zajlik valójában. Ez azonban nem egyszerű feladat, és miután történik néhány ijesztően erős aktivitás, Marty nem is jön vissza többé, Dr. Lash pedig úgy dönt, idehív egy olyan szakembert, aki sokkal többet tud az ártó szellemekről, a poltergeistekről. Tangina (Zelda Rubinstein) először megdöbbentő hatást gyakorol a családra, de aztán kiderül, hogy segíteni akar, és azt is tudja, hogy Carol Anne még él, és a házban van. Miután a csapat rájön, hogy hol van az átjáró kapuja, Tangina felkészíti őket, hogyan hozzák ki Carol Anne-t. Nehéz feladat, de Diane-nek kell bemennie érte, és amikor visszatér, a kislány is vele van. A család megköszöni Tanginának a segítséget, de már nem tudják, hogy a szellemek nem távoztak teljesen. A következő este ismét jönnek, hogy elvigyék a lányt...

A történet egy izgalmas parapszichológiai horror, misztikus, feszültséget keltő jelenetekkel. Spielberg nagyszerűt alkotott, bár ő rendezőként, producerként (A kopogó szellemnek is volt társproducere) is kitűnik. A forgatókönyvet azért nem egyedül írta, segítettek Michael Grais és Mark Victor. Tobe Hooper egyéb rendezései is kedvemre valók, így benne sem csalódtam. A Poltergeist az egyik kultikus horror, melyet illik megnézni, bár én nem mondanám rá kifejezetten azt, hogy 'horrorfilm'. Nincsenek benne borzasztó jelenetek, inkább izgalmasak. A kedvenceim között van például amikor a Marty-t alakító Martin Casella leszedi az arcát. Én erre minden alkalommal azt kiáltanám: "ne szedd le!", de ő csak szedi, szedi, míg rá nem jön, hogy az csak illúzió. Ez olyasmi, mint a Viasztestek arcleszedős jelenete, bár ott az nem csak illúzió; aki látta, tudja, miről beszélek... Jujj!

poltergeist02.jpgJoBeth Williamset jó színésznőnek tartom, bár maga a karaktere néha idegesítő volt, ahogy a kisfiú is, jaj, de nem bírtam, amikor torka szakadtából ordította, hogy: "anyu, anyu, anyu!". Williams azon jelenetéről, amikor felcsúszik a falra, mindig a Horrorra akadva hasonló (vicces) jelenete ugrik be, és mindig nevetnem kell. Hasonló reakciót vált ki a cuki kis bohós is. A Tanginát alakító Zelda Rubinstein pedig egyszerűen lenyűgöző a kis apró, telt asszonyság szerepében, aki majd segít, és megtisztítja a házat. Ahogy mondja: "Ez a ház tiszta!"

Ami a film érdekessége, hogy sokan beszéltek és beszélnek még ma is az átokról ("A kopogó szellem átka"), ami a szereplőket sújtotta. Például Heather O'Rourke elhunyt betegségben a harmadik rész után, Dominique Dunne-t pedig meggyilkolták. Ez lehet, hogy valakinek tényleg furcsa, és nem csak ezek történtek, hanem egyéb halálesetek, szerencsétlenségek is voltak (olyan ez, mint Tutankhamon átka; többen, akiknek köze volt a fáraó sírjának felnyitásához, meghaltak, még ha sok év múlva is; érdekes egy téma, annyi szent), de szerintem elvetélt ötlet az átok história, és lehet, hogy sokan csak nyilvánosságot akartak az egésszel nyerni. Nem tudom, én erről inkább nem írnék többet, viszont a film zenéjéről annál inkább. Ismét Jerry Goldsmith-t hallhattuk, és emlékezetes szimfóniák voltak. A maszkamestereknek és speciális effekt készítőknek is jár a dicséret; nekem tetszettek a szörnyek, szellemek; én néha inkább nézek ilyet, mint egy túlságosan felturbózott effektcsodát.

Stúdió: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), SLM Production Group
Hossza: 114 perc
IMDb értékelés: 7,4

Címkék: horror spielberg misztikus

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása