Shooter, egy filmvadász blogja

Jön egy sugallat, megkeresem, megnézem, írok róla. Az alapoktól kezdve a tényeken át egészen a magam véleményéig. Szólj hozzá, Te mit gondolsz!

icon_facebook.png
twitter_icon.png

Témák erdeje

Friss topikok

  • doggfather: Hihetetlenül okos, kifinomult módon nyitják ki a történetet, olyan elmés, ma is élvezhető, párbesz... (2021.07.19. 13:25) Hátsó ablak (Rear Window; 1954)

Az élőholtak visszatérnek 2. (Return of the Living Dead Part II; 1988)

misscrime 2011.10.19. 18:34

return.jpgMegnéztem ismét a folytatást Az élőhalottak visszatérnek folytatását, melyet kb. harmadjára láttam, és azt kell hogy mondjam, szórakoztató kis hülyeség, mármint jó értelemben. A zombik talán még ütődöttebbek, mint az első részben, és az, hogy Frank meg Freddy úgymond "reinkarnációja" is benne van a filmben, nagyot üt.

Jesse Wilson (Michael Kenworthy) összeszűri a levet néhány idősebb sráccal, Billy-vel (Thor Van Lingen) és Johnny-val (Jason Hogan), akik beveszik a klubjukba, és meg akarják neki mutatni a klubházat is. Elviszik a helyi temetőbe, de Jesse időben rájön, hogy át akarják verni, így elszalad előlük. A két fiú üldözőbe veszi Jesse-t, aki egy csatornajáratban bújt el. A fiúk végül megtalálják, de nem csak őt, hanem egy furcsa hordót is, amin rajta van a hadsereg pecsétje. Billy és Johnny kicipelik a dolgot a fényre, de Jesse figyelmezteti őket, hogy ne piszkálják. Azok nem hallgatnak rá, de amikor valami arcszerűséget látnak meg a hordó kis üvegablakán keresztül, megrémülnek, és elrohannak. Jesse-t bezárják a temető egyik kriptájába, mert attól tartanak, még szól a dologról valakinek. Jesse szorult helyzetbe kerül, és a kriptában még egy holttestre is ráesik, de szabadulása pillanata közel van, amikor megjelenik Ed (James Karen) és Joey (Thom Mathews), akik illegális és visszataszító dolgokra készülnek a kriptában. Jesse elszalad előlük, és a két férfi hozzálát a régen lezárt koporsók felnyitásához, hogy elvigyék a koponyákat (csak olyat, amit nem temetek még el!) és az plusznak az értékes ékszereket. Joey, aki csak most csatlakozott a buliba, undorító és kegyeletsértő dolognak tartja az egészet, de attól még elfogad egy szépen csillogó karkötőt a barátnőjének, Brendának (Suzanne Snyder), akit a kocsinál hagytak a temetőn kívül. Míg Ed és Joey a "munkájukat" végzik, addig Jesse hazarohan, de nem meséli el a történteket a nővérének, Lucy-nak (Marsha Dietlein). Az ablakából belátja az egész környéket, és azt is észreveszi, hogy a két srác visszament a hordóhoz. Ekkor még nem tudja, mit műveltek azok ketten: kinyitották a hordót, amiből valamilyen gáz ömlött ki, s az felszállt a levegőbe, esőt hozott, ami beszivárgott a temető talajába. Ismerős, ugye? Jesse úgy dönt, meglátogatja Billy-t, de az csúnyán megbetegedett. A fiú ezután maga is lemegy a csatornához, és megnézi a tartályt. Ott azonban találkozik az első zombival, és a temetőben is rossz élmények várják. Amikor hazaér, elmeséli a történteket Lucy-nak és az ott tartózkodó tv-szerelő srácnak, Tomnak (Dana Ashbrook), de azok természetesen nem hisznek neki. Hamarosan azonban az élőhalottak kikelnek sírjukból, és elárasztják a kisvárost. Ed és Joey is találkoznak párral a kriptában és a temetőben, de Joey barátnője sem marad tudatlan, milyen az, ha egy zombi fejébe nyomod a kezed. A két csapat találkozik, s együtt próbálnak kijutni a városból, amit már ki is ürítettek, és a hadsereg várja őket, de nem szeretettel.

Van itt minden, bőven ááá!, úristen! meg jézusom!, illetve agyvelő! (az egyszerű agy! helyett). Ed és Joey karaktere csúcs, ahogy Frank és Freddy volt az elsőben. Brendát, a vöröst én is megharaptam volna a zombik helyében, csak hallgasson már el. De olyan hülye volt, hogy hagyta magát megharaptatni a szerelmecskéjével. Mondjuk nem tudom, milyen agyvelőt harapott ki onnan... Ed itt viszont nem úszta meg az egészet a tűzzel, itt már neki is át kellett változnia teljesen. Klisének gondolhatnánk az egészet, mármint Ed/Joey/Brenda és Frank/Freddy/Tina, de olyan jól elkészítették az egészet, hogy az már haláli. Még magában a filmben is elhangzik: "Olyan furcsa érzésem van. Mintha lettünk volna már itt. Én, Te és Ők.", vagy valahogy így.

A főszerepet játszó Michael Kenwothy-ról annyi megjegyzendő, hogy ő alakította a kis Kevin Penny-t A masszában, ami hasonló karakter volt ehhez. Thor Van Lingen először Jesse szerepére jelentkezett, de aztán megkapta a bajkeverő Billy karakterét, akiből végül szintén zombi lesz. Ez olyan, mint Az élőhalottak éjszakájában, amikor Mrs. Cooper lemegy a pincébe, de a lánya nem ölelni akarja.

Suzanne Snyderről még annyit, hogy a Gyilkos bohócok az űrből című filmben is játszott, főszerepet. Marsha Dietleinnek ez volt az első szerepe, feltűnt például a '95-ös Démonpofában is. Glover ezredest is ugyanaz alakította: Jonathan Terry. Mandel doki, Philip Bruns, akivel a csapat később találkozik, és aki megvizsgálja a betegeskedő Edet és Joey-t pedig nagy figura. Mókás kis öreg, annyit lehet rajt nevetni. Az pedig plusz, hogy van egy Cadillacje, mely majdnem egy Christine.

A zombik ugyanolyan jók, mint az elsőben, és mint említettem, hülyébbek, de azt is megtudhatjuk a filmből, hogy őrülten vezetnek autót, és ha valahogy ki akarod deríteni, ki a zombi és ki nem, csak kérdezd meg tőle, ki a jelenlegi elnök.

A karaktereknek ismét volt egy házi zombifelsőrészük, melynek haláli vigyora volt. Nem szerette, ha csavarhúzót dugtak a fejébe, de Ed olyan hülye volt, hogy beledugta az ujját a szájába... Állati ez a film!

Ezt az állati filmet Ken Wiederhorn (Dark Tower, Freddy's Nightmare sorozat) rendezte és írta. A zene már nem volt annyira jó, mint az első részben, én legalábbis hiányoltam a több és változatosabb számokat. Egyébként J. Peter Robinson (Fekete mágia, Az új rémálom - Freddy feltámad, Veszélyes kívánságok) készítette a zenét.

Összességében nagyon tetszik ez is, mint az első, de talán a szint egy kicsivel alatta van. Amikor először láttam, még annyira sem szívleltem, mint a másikat, de jókat lehet rajta nevetni. Egyébként meg maga a zombi alaptörténet, hogy jönnek, és beveszik a várost, az már érdekes. Az egész mizéria meg onnan indult, hogy valami ostoba szállító, az egyik katona őrülten vezetett, és közben zenét hallgatott, s meg sem hallotta, hogy az egyik tartály leesett a kocsiról. Viszont az ebben lévő gáz már nem volt olyan erős, mivel hogy a két srácot nem terítette le azonnal, mint az elsőben Franket és Freddy-t. A harmadik részt, mert hogy van az is, egyenlőre még nem láttam, de nem is hiszem, hogy egyhamar sor kerül rá, pedig abban emberek hoznak vissza egy halott lányt az életbe.

Stúdió: Greenfox
Hossza: 89 perc
IMDb értékelés: 5,2

Címkék: horror komédia zombi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovemovies.blog.hu/api/trackback/id/tr393315245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása