Shooter, egy filmvadász blogja

Jön egy sugallat, megkeresem, megnézem, írok róla. Az alapoktól kezdve a tényeken át egészen a magam véleményéig. Szólj hozzá, Te mit gondolsz!

icon_facebook.png
twitter_icon.png

Témák erdeje

Friss topikok

  • doggfather: Hihetetlenül okos, kifinomult módon nyitják ki a történetet, olyan elmés, ma is élvezhető, párbesz... (2021.07.19. 13:25) Hátsó ablak (Rear Window; 1954)

DVD mustra #2: Saint Ange (2006)

misscrime 2012.07.27. 10:14

saintange01.jpg1960-ban járunk. Anna, a fiatal takarítónő (Virginie Ledoyen) a Francia Alpok egy távoli zugában, az elhagyatott St. Ange árvaházban kap munkát. A lány felfedezi, hogy egy árva, Judith (Lou Doillon) még mindig lakik ott. Annának még egyéb természetfeletti történéssel is szembesülnie kell, amikor gyerekhangokat, -lépteket hall az árvaház magányos folyosóin.

Nem sok információ, lássuk be, épp csak hogy. Ennyi azért elég volt ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésemet, és megvegyem a dvd-t, amely 16-os karikát kapott. Nem bántam meg, de azért láttam már jobb filmet is. 2004-ben készült egyébként Franciaországban.

Egy igazítást teszek a szöveggel kapcsolatban: nem 1960-ban járunk, hanem '58-ban, de mi az a két év, igaz?

A dvd menüje nem egy nagy szám. Egyből elérhető a beállítás, amelyek a következők: 5.1-es magyar, 5.1-es francia, 2.0-ás magyar (Dolby Digital) és magyar felirat. Extrák nincsenek, sőt aláfestő zene sincs a menünél, csak nagy csend; már azt hittem, a hangszóróm nem működik.

Címe változatos formákban fordult meg, mint például az angol House of Voices, a Japánban megjelenő, de szintén angol című Mother, a francia Sanatorium, vagy a portugál A Profecia dos Anjos (Angyalok jövendölése, vagy Az Angyalok eljövetele, ilyesmi).

Megjegyzem, hogy a dvd hátulján a szereposztás, meg az egyéb infók részt már nem fordították le, csakhogy honnan vették a Catriona MacColi nevet?

Saint Ange
Műfaj: horror, thriller
Rendezte & írta: Pascal Laugier
Főszereplők: Virginie Ledoyen, Lou Doillon, Dorina Lazar, Catriona MacColl
Hossza: 95 perc
Gyártó: RTL Filmklub

Vásárlási tipp: Xpress.hu

Címkék: horror dvd thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovemovies.blog.hu/api/trackback/id/tr354681199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása